Door Corona zochten veel meer mensen het afgelopen jaar een huisdier. Bij DOA kregen we 25% meer adoptieaanvragen! We hadden niet voor iedereen een passende match. Veel mensen weken uit naar Marktplaats of een broodfokker. Maar bij adoptie komt veel meer kijken dan je denkt. 

 

En nu heeft de DOA ReddingsBrigade de handen vol aan dieren die ziek zijn, ernstige gedragsproblemen hebben of mishandeld zijn.

 

Steun jij ons voor de hulp aan deze zorgenkindjes?

 

 

Joe

Dit is Joe en hij kwam zeer angstig en zwaar vermagerd bij de DOA ReddingsBrigade. Omdat zijn vorige baasje erg ziek was, kon er niet goed voor hem gezorgd worden. Joe lag de hele dag aan de verwarming vastgebonden en kreeg amper eten. Wij denken dat hij ongeveer 3 jaar oud is en bij onderzoek bleek hij verder gelukkig gezond te zijn, behalve dat hij veel te dun is. Joe wil heel graag met ons knuffelen maar weet nog niet hoe dit moet, hij heeft dat nooit geleerd. Dus gaat hij een beetje tegen ons aan leunen.

 

Gelukkig begrijpen wij dat hij veel tijd en oefenen nodig heeft om minder angstig te worden. Maar met onze begeleiding gaat het helemaal goed komen met Joe!

Santa

Santa was zwaar mishandeld en er erg slecht aan toe. Ze had verschillende wonden, geen nagels (deze groeien nu gelukkig langzaam weer terug) en haar scheenbeen was gebroken. Al met al een ontzettend verdrietig poesje dat veel narigheid heeft meegemaakt voor haar jonge leeftijd van 9 maanden. Gelukkig kwam zij terecht bij de DOA ReddingsBrigade!

Helaas hebben we een van Santa’s ogen moeten verwijderen. In het andere oog heeft ze een nieuwe lens gekregen. Ze voelt zich nu veel beter en heeft veel minder pijn. Santa is heel lief en speels. Een ontzettend grappig katje dat heel veel durft. Wat een levenslust na zo’n slechte start!  

Wil jij ook helpen? Doneer nu

Alle donaties zijn een bijdrage voor de kosten voor het zorgen van onze dieren. Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van jouw gift.

Bedankt voor jouw donatie. 

€3

€5

€10

Ander bedrag

Formulier niet gevonden

Adoptiegolven, impulsaankopen en meer

DOA en de gevolgen van een jaar corona

Wat betekende corona het afgelopen jaar voor DOA? Er was veel meer vraag naar adoptie, en we hebben met aangepaste procedures heel veel dieren kunnen plaatsen ondanks dat we door corona minder fysiek konden afspreken. Hoe zag het jaar er voor ons uit, en wat waren de voordelen en nadelen?

Lees hier meer over de gevolgen van een jaar Corona.

Wij zijn DOA!

Sommige dieren hebben domme pech. Ze worden gedumpt, zijn misschien ziek of worden aangereden. Gelukkig kunnen ze dan bij ons terecht. We geven ze een tweede kans en alle zorg en aandacht die ze nodig hebben. Bij DOA komen dieren altijd op de eerste plaats, al meer dan 100 jaar. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

DOA hond, kat en konijn