Help asieldieren redden

Asieldieren hebben bijna altijd medische zorg nodig. En de artsen in onze dierenkliniek redden jaarlijks honderden honden, katten en konijnen. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig. Veel van de apparatuur is verouderd. We hebben dringend een nieuwe behandeltafel, sterilisatiemachine en speciaal röntgenapparaat nodig. Wil jij hieraan bijdragen? Sjaak, Phoebe, Sloffer en al die andere bikkels zijn je een (tweede) leven lang dankbaar.💚 

Steun onze dierenkliniek

Röntgenfoto’s, echo’s, operaties … helaas hebben asieldieren deze dure ingrepen regelmatig nodig. Steun onze dierenkliniek zodat asieldieren de hulp kunnen krijgen die zij verdienen! Alle donaties zijn een bijdrage voor de kosten voor het zorgen voor onze dieren. Wij zijn het grootste en één-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van jouw gift. 

Bedankt voor jouw donatie. 

€5

€10

€25

Ander bedrag

Maak kennis met onze bikkels
Het verhaal van Ylva en Billy

Sommige dieren hebben heel veel pech gehad. En vervolgens veel geluk, omdat ze naar de dierenkliniek van DOA werden gebracht. Maak kennis met een paar van deze bikkels. 

Ylva dierenkliniek

Hallo ik ben Ylva

Ik ben een beetje onzeker maar zal toch wat over mezelf vertellen. Ik ben uit huis geplaatst omdat mijn baasje niet zo goed voor mij zorgde. Bij DOA bleek dat ik een tumor in mijn oog had waardoor ik niets meer zag! Ik had daar veel last van, helaas moest de dierenarts mijn oog verwijderen 🙁 Daarnaast heb ik hele kromme voorpootjes. Na veel onderzoeken, röntgenfoto’s en zelfs een CT-scan werd ik geopereerd aan een elleboog. Ik heb alle dierenartsen bij DOA leren kennen! Mijn ogen en gewricht worden niet meer de oude, maar ik kan nu gelukkig zonder pijn door het leven. Tijd voor een nieuwe start! 

 

 

Hallo ik ben Billy!

Ik ben Billy, een prachtige kater van 14 jaar oud. Ik ben dol op mensen en gezelschap, knuffelen en kopjes geven. Dat doe ik de hele dag door aan iedereen en alles, maar dat heb ik niet altijd gekund. Toen ik op straat gevonden werd was ik er namelijk slecht aan toe. Ik had kale plekken over mijn hele lichaam en was broodmager. Het verhaal hierboven is eigenlijk nog veel langer en ingewikkelder, maar!!! Ik ben er bovenop gekomen! Ik heb voer wat goed is voor mijn huidallergie en maag, het hoesten is bijna helemaal voorbij, de vlek op mijn longen is verdwenen en ik snotter nog wel wat, maar daar heb ik weinig last van. Niks maakt mij bang en ik schrik nergens van. Misschien komt dat wel omdat ik bijna helemaal doof ben. Ik zou heel blij worden van heel veel aandacht, knuffels en een baasje die met mij speelt en veel thuis is. Ik kom graag op het balkon waar ik nu woon en misschien ook in een tuin. Wie op zoek is naar een lieve goedzak met wat gebreken maar veel liefde te geven heeft hoeft dus niet verder te zoeken. 

Waarom hebben asieldieren bijna altijd medische zorg nodig?

Een gesprek met dierenarts Sigrid Wammes over waarom zorg voor asieldieren anders is 

Het asiel is tijdelijk het baasje van een dier. Maar wat betekent dat? Ten eerste dat het asiel, zeker in het begin, geen goed beeld heeft van het dier. Wat is de medische toestand? Hoe gedraagt het zich en wat voor persoonlijkheid heeft het? Om uiteindelijk de belangrijkste vraag te kunnen stellen: wat heeft dit dier nu nodig? Het antwoord is bijna altijd: medische zorg. 

DOA hond, kat en konijn

Het grootste asiel van Nederland

Het zal je maar gebeuren: je wordt gedumpt, verwaarloosd, aangereden, je bent doodziek. Dat overkomt helaas veel dieren. Gelukkig kunnen ze dan op DOA rekenen. Wij zijn er voor deze bikkels, al meer dan honderd jaar. We hebben als een van de weinige asielen een eigen dierenkliniek, waardoor we levensbedreigende verwondingen of ziekten meteen kunnen behandelen. Vervolgens krijgen deze dieren alle zorg en aandacht die ze nodig hebben. Van eten en drinken tot een schoon hok, van medicijnen en ingrepen tot een broodnodige knuffel. Bij DOA komt een tweede kans altijd op de eerste plaats.